Бюджетът отново раздели синдикати и работодатели.  Васил Велев от АИКБ каза

...
Бюджетът отново раздели синдикати и работодатели. 
Васил Велев от АИКБ каза
Коментари Харесай

Бюджетът отново раздели синдикати и работодатели

Бюджетът още веднъж раздели синдикати и работодатели. 

Васил Велев от АИКБ сподели пред Българска национална телевизия, че е добре, че и че не се трансформира данъчната политика.  и разрешава да се вършат вложения, посочи той.

По негови думи 4,5 милиарда лв. са средствата в държавните сдружения. Много спекулации се вършат, счита Велев. С над милиард лв. се усилват разноските за прехрана. Има дефицит на човешки запас, сподели Велев.

Той означи, че България е страната с най-голям растеж на работната заплата в Европейски Съюз за предходната година . 18% е растежът на заплатите за предходната година. 5,5 милиарда лв. помощи за всички са раздадени на калпак, съгласно Васил Велев.
 Два дни болнични ще заплаща компанията от следващата година, без пенсионери под линията на беднотия
Два дни болнични ще заплаща компанията от следващата година, без пенсионери под линията на беднотия

Промени се плануват и във връзка с оптималния застрахователен приход

От своя страна, Ваня Григорова от КТ " Подкрепа " е обезпокоена, че в бюджета няма заложена политика за повишение приходите на българските жители . Управляващите нямат предпочитание да актуализират минималната работна заплата, съгласно нея.

Тя е срещу изземването на 100% налог дял от държавните сдружения. През 2022 година хората с минимална работна заплата са изгубили 25% от покупателната си дарба, съгласно Григорова.

Съгласни сме на по-висок недостиг, акцентира тя и се разгласи срещу обедняването на българския народ. Печалбите в частния бранш не са поради внедрени нововъведения. 200 милиона лв. ни коства пониженото Данък добавена стойност за фитнеси и заведения за хранене, по думите на Григорова.
 Асен Василев не чака ГЕРБ да прекрояват бюджета
Асен Василев не чака ГЕРБ да прекрояват бюджета

Само КТ " Подкрепа " не одобри проектобюджета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР